Wimbledon - A WBD meghosszabbítja a teniszbajnokság jogait Magyarországon a Eurosporton és már a Maxon is

30 May 2024

A wimbledoni teniszbajnokságot továbbra is a Warner Bros. Discovery (WBD) csatornái és platformjai közvetítik az All England Lawn Tennis Clubbal kötött új, hosszú távú joghosszabbítás révén. Az Eurosport és a Max lesz Wimbledon exkluzív otthona 11 európai piacon, ahol minden egyes és páros mérkőzést, beleértve a selejtezőket is, élőben és on-demand sugároznak.

A világ legrangosabb füves pályás teniszeseménye továbbra is a Warner Bros. Discovery (WBD) csatornáin és platformjain lesz látható 11 európai piacon (Belgiumban, Bulgáriában, Csehországban, Finnországban, Magyarországon, Izlandon, Hollandiában, Norvégiában, Romániában, Szlovákiában és Svédországban) az All England Lawn Tennis Clubbal kötött új, hosszú távú megállapodás révén.

Az új partneri megállapodás azt jelenti, hogy a wimbledoni teniszbajnokságot továbbra is az Eurosport közvetíti Magyarországon, továbbá minden mérkőzés streamelhető lesz a WBD új, továbbfejlesztett streaming szolgáltatásán, a Maxon*. Ez meghosszabbítja az Eurosport exkluzív jogait több mint egy évtizeddel azután, hogy 2016-ban először készítette el több piacra kiterjedő közvetítést Wimbledonról**.

Az új megállapodás mostantól garantálja, hogy itthon a Eurosport lesz az exkluzív otthona minden Grand Slam-tornának, és a Max-szal együtt az egyetlen hely, ahol az Australian Open, a Roland-Garros, Wimbledon és a US Open, valamint a 2024-es párizsi olimpiai játékok minden mérkőzését követhetjük.

Trojan Paillot, a Warner Bros. Discovery Sports Europe sportjogok beszerzéséért és szindikációért felelős alelnöke így nyilatkozott: „Teniszportfóliónk a sportág legnagyobb eseményeit öleli fel, és elismert hírnevünk van a Grand Slam közvetítések folyamatos bővítésében, egyre növekvő nézőközönség számára egész Európában. Örömmel hosszabbítjuk meg több mint egy évtizeddel a rendkívül sikeres partnerségünket az All England Clubbal, ami lehetővé teszi számunkra, hogy továbbra is innováljunk, és új, még inkább magával ragadó módokat találjunk élő közvetítéseinkkel és tartalmainkkal a teniszrajongók bevonására.”

„Miután az év elején már rekordnézettséget értünk el az exkluzív Australian Open közvetítésünkkel, most egy hihetetlen tenisznyár veszi kezdetét, amely során folytatjuk a rajongók kiszolgálást minden egyes mérkőzésen a Roland-Garros-on, köztük a wimbledoni füves és a US Open kemény pályáin. És ne feledjük az olimpiai játékokat sem!”

A WBD wimbledoni teniszbajnokságának közvetítése a selejtezőkkel június 24-én, hétfőn kezdődik az Eurosport nézői számára és bizonyos piacokon pedig a Maxon streamelhetően is. Az egyetlen füves pályás Grand Slam torna a WBD látványos “sport nyárának” részét képezi, amely 5000 órányi élő tartalmat kínál a sportok széles választékából, beleértve a 2024-es párizsi olimpiai játékok minden egyes percét.

------- 

 

Megjegyzés a szerkesztőknek:

*Május 21-től a Max elérhetővé vált az északi országokban, az Ibériai-félszigeten, valamint Közép- és Kelet-Európában. Június 11-től a Max elindul Franciaországban és Lengyelországban, míg az HBO Max Belgiumban és Hollandiában lesz elérhető. Izlandon a Max nem lesz elérhető.

**Az Eurosport először 2015-ben közvetítette Wimbledont Belgiumban.

A Warner Bros. Discovery Sportsról

Európában a Warner Bros. Discovery (WBD) Sports Europe képviseli a WBD sportmárkák, csatornák és platformok portfólióját. Együttesen havonta 130 millió embert ér el, és több mint 200 piacon, több mint 20 nyelven szólítja meg a rajongókat és a közönség széles körét minden olyan felületen, ahol a fogyasztók időt töltenek: szabadon fogható televíziós, fizetős televíziós, streaming, online és közösségi platformokon. A Warner Bros. Discovery Sports Europe magában foglalja a fogyasztók körében közkedvelt Eurosport, Global Cycling Network (GCN), Global Mountain Bike Network (GMBN), a Golf Digest és a TNT Sports márkákat az Egyesült Királyságban és Írországban, emellett a WBD szabadon fogható televíziós csatornáin, valamint 2024 tavaszától a discovery+ és a Max platformokon, kezdetben 25 piacon elérhető sportműsorokat és tartalmakat. Ezek a világ legnagyobb sporteseményeivel kötik össze a közönséget. Az olimpiai játékok európai otthonául szolgálnak, és közvetítik a következőket: a teniszben a Grand Slam-tornákat; a kerékpársportban a Grand Tour-versenyeket, évente több mint 300 napnyi élő kerékpáros eseményt, az UCI Pályakerékpáros Bajnokok Ligáját, az WHOOP UCI Mountain Bike Világkupa-sorozatot; a PGA TOURt egyes piacokon egész évben; a The Ocean Race-t; a Snooker World Tourt; az ABB FIA Formula E világbajnokságot; a FIM Speedway GP-t, a Speedway Nemzetek Kupáját és a Speedway Világkupát; valamint minden jelentős télisport-világbajnokságot és világkupa-eseményt. A Warner Bros. Discovery Sports Europe rendezvényszervezési és promóciós részlegével teszi teljessé 360°-os kínálatát, amely négy globális bajnokság keretében évente több mint 35 eseményt felügyel, és elnyerte a rendezvényszervezési gyakorlatok fenntarthatóságára vonatkozó ISO20121 tanúsítványt.

 

Contacts

Pinczés-Pressing Ádám

PR Manager Warner Bros Discovery