Vika! - 84 éves DJ hölgy hódítja meg az HBO Max nézőit

25 January 2024

Január 28-án, vasárnap indul az HBO Maxon az új nemzetközi dokumentumfilmje, az Agnieszka Zwiefka által rendezett Vika!, melynek középpontjában a karizmatikus, 84 éves DJ, aki a varsói szórakozóhelyek valódi sztárja.

A 84 éves Vika a varsói szórakozóhelyek világának sztárja. A karizmatikus DJ színes jelenség, aki fiatalokkal veszi körül magát, és időről időre elmondja, hogy a kor csak egy szám. Amikor azonban egészségi állapota hirtelen romlani kezd, Vika már nem tagadhatja az idő múlását. Vajon továbbra is képes értelmet találni abban, hogy más idősekkel ossza meg az élet örömét, és arra ösztönözze őket, hogy teljes életet éljenek? A „Vika!” keserédes portré egy olyan nőről, aki az utolsó pillanatig ünnepelni akarja az életet, és igazi inspiráció az ezüstgeneráció és mindannyiunk jövőbeli énje számára is.

Az inspiráló, életigenlő, szórakoztató és elgondolkodtató dokumentumfilm január 28-tól az HBO Maxon, február 1-től pedig az HBO műsorán is megtalálható.

WIRGINIA SZMYT (DJ VIKA)

 Vika Lengyelország, de talán az egész világ legidősebb DJ-je. 1938-ban született. Pedagógusnak tanult, majd fogyatékkal élő gyerekekkel és hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozott, hosszú éveken át a fiatalkorúak börtönének igazgatója volt. Nyugdíjba vonulása után ezüstgenerációs aktivista lett. Rendszeresen fellép intergenerációs bulikban és a legdivatosabb ifjúsági szórakozóhelyeken is – mindig reggelig, és mindig magas sarkú cipőben. Ruházatával, viselkedésével és életmódjával fittyet hány a sztereotípiákra. Időről időre elmondja, hogy a kor csak egy szám, és nem tervezi időskorát „egy cserép muskátliként az ablakban ülve” tölteni. Odafigyel azoknak az igényeire, akik csak kevéssé képesek hallatni a hangjukat, ezért minden lehetőséget megragad, hogy az időseket, a fogyatékkal élőket és az LMBTQ+ közösség tagjait támogassa. Varsóban él a macskájával, Duduśsal.

AGNIESZKA ZWIEFKA (rendező)

A Srí Lanka-i tamil tigrisek soraiban harcoló nőkről szóló „Sebhelyek” (2020) és a bollywoodi képzelet világába menekülő, siket roma lány történetét bemutató film, „A csend királynője” (2014) rendezőjeként vált híressé.  „A csend királynőjében” láthattuk először a dokumentumfilm és a musical kombinációját. Ezen az eredeti filmnyelven alapszik DJ Vika történetének bemutatása is. Agnieszka jelenleg első nagyjátékfilmjén, valamint következő dokumentumfilmjén, a „Runá”-n dolgozik, amely egy fiatal menekült lányról szól. Wrocławban él férjével, két lányával és kutyáival. A wrocławi egyetemen tanít. Remek kimcsit és rament készít. Régi kimonókat gyűjt, és Vikához hasonlóan hisz abban, hogy sosem késő a lehető legteljesebb életet élni.

Contacts

Pinczés-Pressing Ádám

PR Manager Warner Bros Discovery