Skip to main content

Rekordnézettség az olimpia streaming és tévés közvetítésében

13 August 2024

7 MILLIÁRD PERC. Rekordszámú új előfizető a WBD szolgáltatásaira. Augusztus 4-én 600 millió percet streameltek Európában... Íme az Olimpia számokban.

A Warner Bros. Discovery minden platformon rekord nézettséget ért el a 2024-es párizsi olimpiai játékok során, amely az augusztus 11-i záróünnepséggel ért véget, legyen szó az ingyenes és fizetős TV-ről, streamingről, vagy közösségi médiáról.

A Max közelmúltbeli, 25 európai piacon való bevezetésének köszönhetően a Párizs 2024 volt az első igazi „streaming olimpia” kontinensünkön, hiszen több ember több olimpiai tartalmat nézett hosszabb ideig, mint valaha. A legfontosabb eredmények:

Összesített nézettség

  • Összesen több mint 215 millió ember nézte az olimpiai tartalmakat Európában a Warner Bros. Discovery platformjain - ez 23%-kal több, mint a 2020-as tokiói olimpia (+40 millió).
  • Ez magában foglalja a Max és a discovery+ szolgáltatásokat, valamint az Eurosport TV-csatornákat és az ingyenes tévécsatornákat Norvégiában (TVNorge), Svédországban (Kanal 5) és Finnországban (Kutonen, TV5).*

Streaming nézettség

  • Több mint 7 milliárd percet streamelték az olimpiai játékokat - ez hatszor annyi, mint a 2020-as tokiói olimpia alatt
  • Rekorddöntő nap: augusztus 4., vasárnap 600 millió percet streamelték egyetlen nap alatt az olimpiai tartalmakat a Max és a discovery+ előfizetők
  • A nap eseményei közé tartozott a férfiak 100 méteres döntője, a Novak Djokovic - Carlos Alcaraz férfi tenisz aranymérkőzés, az úszóversenyek utolsó napja, valamint a női országúti kerékpárverseny.
  • Négyszer annyi egyedi néző volt a Warner Bros. Discovery streaming platformjain (beleértve a Max és a discovery+ szolgáltatásokat) az olimpiai játékok alatt, mint az utolsó nyári olimpián

Streaming előfizetők

  • Az új fizetős streaming előfizetők száma már a párizsi ötkarikás játékok negyedik napja után (2024. július 27. - július 30.**) meghaladta a teljes 2020-as tokiói olimpia során előfizetők számát 
  • Rekordszámú új fizetős streaming előfizető a Párizs 2024 alatt: 77%-kal több, mint a 2020-as tokiói olimpia idején
  • 2024. július 27., szombat volt a Warner Bros. Discovery valaha volt legnagyobb napja új fizetős streaming-előfizetők számát tekintve Európában (Max, discovery+ vagy korábban HBO Max)
  • Jelentős előfizetői növekedés minden főbb európai piacon, különösen Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban

JB Perrette, a Warner Bros. Discovery Global Streaming and Games vezérigazgatója és elnöke így nyilatkozott:A 2024-es párizsi olimpia minden várakozást felülmúlt a rajongók és a nézők, valamint a Max és a Warner Bros. Discovery streaming üzlete számára is. Milliós nagyságrendű új előfizetőt szereztünk, és napi szinten ugyancsak milliókat vonzottunk a streaming platformokra, akik több milliárdnyi percnyi tartalmat néztek az olimpiai játékok során. Növekedési lendületünk csak erősödik, hiszen az elérhető globális streaming-piac fele még előttünk áll. Gratulálunk és köszönetet mondunk nagyszerű partnereinknek, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) és a 2024-es párizsi olimpiai szervezőbizottságának az epikus olimpiai játékokért.”

Andrew Georgiou, a Warner Bros. Discovery U.K. és Írország elnöke és ügyvezető igazgatója, valamint a WBD Sports Europe vezetője így nyilatkozott: A 2024-es párizsi olimpia bizonyította, hogy a prémium sport és a szórakoztatás összekapcsolása mennyire fontos a közönség és az elköteleződés növelése érdekében. Ezen a játékokon maximálisan kihasználtuk ezt a lehetőséget, világszínvonalú produkciót nyújtva, kiemelkedő tévés szakemberekkel és helyi szakértőkkel, ami ismét nyerő kombinációnak bizonyult. A Max forradalmasította a sportközvetítéseket és bizonyította, hogy a továbbfejlesztett termékélmény, illetve az új interaktív funkciók több előfizetőt ösztönöztek arra, hogy belépjenek a platformra, és hosszabb ideig maradjanak ott.”

További kiemelt eredmények:

Web, appok, közösségi média

  • Több mint 4,5 milliárd videómegtekintés a Warner Bros. Discovery olimpiai posztjain a közösségi médiában
  • Ez majdnem tízszer több, mint a 2020-as tokiói olimpia alatt, és több mint négyszer több, mint a 2022-es pekingi téli olimpia és a 2020-as tokiói olimpia alatt együttesen
  • Különösen a TikTok és az Instagram vezetik a megtekintéseket
  • Az eurosport.hu weboldalát több mint tízszer annyian keresték fel az Olimpia alatt, mint az azt megelőző hónapokban

Ingyenes és fizetős TV

  • A Warner Bros. Discovery átlagos lineáris televíziós nézettsége a 2024-es párizsi olimpiai játékok során kétszerese volt a 2020-as tokiói olimpiáénak, ami az ötkarikás játékok vonzerejét mutatja Európában minden platformon.
  • Lenyűgöző nézettségi arányokat  – több mint 80%-ot számos sportesemény esetében – értek el mind az ingyenes adások (Finnország, Norvégia és Svédország), mind az Eurosport fizetős TV-hálózata esetében, beleértve az ingyenes adásokhoz képest növekvő arányt számos területen.
    • 2024. augusztus 5-én rekordot döntött a televíziós nézettség Svédországban a Kanal 5 csatornán, amikor a svéd aranyérmes, Armand Duplantis megnyerte a férfi rúdugrást. A 82%-os televíziós nézettségi arány a Kanal 5 történetének legmagasabbja volt.
    • Lengyelországban az egyaránt fizetős Eurosport 1 és 2 a legmagasabb átlagos nézettségüket érték el a játékok során: 2024. augusztus 7-én, és 9,7%-os részesedést csoportszinten. Az Eurosport 1 az ország második legnézettebb csatornája volt aznap***. Az Eurosport tíz legnézettebb napja közül legalább kilenc a 2024-es párizsi olimpia alatt volt Lengyelországban.

Legnézettebb sport események Magyarországon (megtekintett órák száma alapján)

Lineáris TV - Eurosport 1

  1. Atlétika
  2. Úszás
  3. Szertorna

Streaming - Max

  1. Atlétika
  2. Úszás
  3. Kézilabda

A Warner Bros. Discovery első olimpiai játékait ünnepelve, a 2024-es párizsi olimpiai játékok közel 50 piacon, 20 nyelven láthatók a Max, a discovery+, illetve az Eurosport lineáris csatornáin keresztül. A 2023 januárjában bejelentett új megállapodás értelmében a Warner Bros. Discovery továbbra is az egyetlen hely, ahol a játékok minden pillanata elérhető streaming és digitális platformjain, és teljes TV-jogokkal rendelkezik. Ez magában foglalja a 2026-os Milánó Cortina téli olimpiai játékokat, a 2028-as Los Angeles-i olimpiai játékokat, a 2030-as Francia Alpok téli olimpiai játékait és a 2032-es Brisbane-i olimpiai játékokat.

 -VÉGE-

*A Warner Bros. Discovery összes csatornájának, streaming szolgáltatásának és webhelyének összesített elérését jelenti. A deduplikált elérést akkor mérik, amikor az összes adatot konszolidálják az olimpiai játékok után.

**Az olimpiai játékok 1. és 2. napja 2024. július 27-én, szombaton és július 28-án, vasárnap volt, de a játékok sporteseményei július 24-én, szerdán kezdődtek, a megnyitó ünnepséget július 26-án tartották.

***A lineáris TV nézettséget 2024. augusztus 11-ig jelentették a következő területeken: Dánia, Franciaország, Finnország, Németország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Svédország, Egyesült Királyság, Finnország. Az olimpiai időszak végleges és teljesen deduplikált összesített nézőszámai a játékok után lesznek elérhetők.

 

Contacts

Pinczés-Pressing Ádám

PR Manager Warner Bros Discovery