Exkuzív francia sorozatok érkeznek a Maxra

22 March 2024

A Max franciaországi indulásával együtt megindul a francia saját gyártású Max Original sorozatok gyártása is, amelyek a következő hónapokban debütálnak majd. 

 

Clément Schwebig (a Warner Bros Discovery Nyugat-Európa és Afrika elnöke), Vera Peltekian (a Max France saját tartalmakért felelős produkciós részlegének alelnöke) és Clémentine Bobin (a Max France saját gyártású, szkriptelt produkciós részlegének igazgatója) a Séries Mania Fesztiválon bemutatták a francia Max Original tartalomgyártásának legfontosabb alapelveit, és bepillantást engedtek a Franciaországban 2024-ben induló streamingplatform jelenleg gyártás alatt álló projektjeibe.

„Egyedülálló történetmesélési szakértelmünknek köszönhetően a Warner Bros. Discovery sokszínű, a teljes közönséget megcélzó tartalompalettát kínál majd a Maxen. A francia saját gyártású műsorokkal az a törekvésünk, hogy a Maxet egy olyan közönség számára szilárdítsuk meg a francia piacon, amely, ha sorozatokról van szó, magas igényekkel rendelkezik. A saját gyártású produkciókkal kapcsolatban ambiciózus célokat fogalmaztunk meg: egyaránt kínálunk majd szkriptelt és nem szkriptelt tartalmakat, valamint dokumentumműsorokat” – nyilatkozta Clément Schwebig.

Véra Peltekian elmondta: „Arra törekszünk, hogy kiváló minőségű, univerzális, egyedi és időtlen saját gyártású tartalmakat készítsünk a Max számára. Clémentine Bobin hozzátette: „A Maxszel a felnőtt közönséget célozzuk meg olyan merész sorozatok segítségével, amelyek kiindulópontja a rendezői és szerzői koncepció".

A Warner Bros. Discovery elsőként három szkriptelt Max-sorozatról adott hírt:

 

  • Fekete hazugságok – 2024-ben streamelhető a Maxen / Minisorozat – 4 x 52'

A párizsi merényletek éjszakáján az egész országhoz hasonlóan Christelle is sokkos állapotba kerül. Másnap reggel azonnal kapcsolatba lép az áldozatok egy csoportjával. Amikor felmerül a túlélőket támogató közösség létrehozásának gondolata, Christelle döntő szerepet játszik az ötlet életre hívásában. Hamarosan világossá válik azonban, hogy a tragédiához fűződő viszonya nem pont olyan, mint amilyennek eleinte tűnt, és mindez azzal fenyeget, hogy egyre szövevényesebb hazugságok kerülnek napvilágra. A sorozat igaz történet alapján készült.

A StudioFact Stories és a June Films közös gyártásában készülő lélektani thriller rendezője Just Philippot (The Swarm/A raj, Acid/Sav), a forgatókönyvet Fanny Burdino, Jean-Baptiste Delafon, Samuel Doux és Alexandre Kauffmann írta. A történet Alexandre Kauffmann La Mythomane du Bataclan című tényregényének szabad adaptációja.

A főszerepben a César-díjas Laure Calamy (Hívd az ügynökömet!, Jó a szamár is), a további szereplők többek között a César-díjas Arieh Worthalter (A Goldman-ügy), valamint Annabelle Lengronne (Un petit frère), Alexis Manenti (A nyomorultak), Ava Baya és Anne Benoît (Consent, Az arcuk mindig előttem lesz).

·         Malditos (munkacím) / 7 x 52’ epizódból álló sorozat

Egy dél-franciaországi cigány közösség vezetője két fiával együtt azért küzd, hogy megmentsék a klánjukat, amelyet az emelkedő vízszint miatt kilakoltatás fenyeget. A túléléshez át kell lépniük a törvény határait, és keresztül kell verekedniük magukat egy sötét és veszélyes világon. Eközben egy ki nem mondott titkot rejtegetnek, amely hét éve kísérti a családjukat. Az akciódús bűnügyi thriller a White Lion Films (Eve Muller és Noor Sadar) (Mediawan) gyártásában készül. 

A sorozatot Jean Charles Hue és Olivier Prieur készítette, a Guillaume Grosse-szal és Laurent Teyssier-vel való együttműködés alapján.

Írta: Jean Charles Hue (Mange tes morts – Tu ne diras point, La BM du Seigneur), Olivier Prieur (Bíbor folyók) és Maya Haffar (Terápia – FR).

Rendező: Jean Charles Hue (5 epizód) és Cécilia Verheyden (Undercover, Ferry) (2 epizód)

·         A Halottainkkal élni (Vivre avec nos morts) című regény adaptációja / 8 x 30' epizódból álló sorozat

A 28 éves Léa egyike Franciaország kevés női rabbijának: a termete törékeny, a felelőssége azonban annál nagyobb, hiszen az emberek életében felmerülő apró és hatalmas kérdések labirintusában kell megtalálnia a válaszokat. De hogyan mutathat utat mások számára, amikor ő maga is a szerelem és a család alapvető kérdéseivel, illetve az élet értelmének keresésével küzd?

A Fédération Studios gyártásában készülő dramedy Delphine Horvilleur rabbi memoárjain alapul, Noé Debré és Benjamin Charbit szabad adaptációjában.

 

Contacts

Pinczés-Pressing Ádám

PR Manager Warner Bros Discovery