Dűne: Prófécia - Előzetes érkezett a nagysikerű film előzménysorozatához

15 May 2024 - Last updated 17 May 2024

A mai Warner Bros. Discovery Upfront prezentáció keretében Casey Bloys, az HBO és a Max tartalomért felelős elnök-vezérigazgatója bemutatta a Max saját gyártású sorozata, a DŰNE: PRÓFÉCIA első teaserét. A hat epizódból álló évad idén ősszel debütál a Maxon.

 

A DŰNE – PRÓFÉCIA Frank Herbert Dűnéjének kiterjedt univerzumában játszódik 10 000 évvel Paul Atreides felemelkedése előtt. A Harkonnen-nővérek útját követi nyomon, akik az emberiség jövőjét fenyegető erőkkel szembeszállva megalapítják a Bene Gesserit néven ismertté váló, legendás szektát. A DŰNE – PRÓFÉCIA című sorozatot Brian Herbert és Kevin J. Anderson SISTERHOOD OF DUNE című regénye ihlette.

Szereplők: Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Jodhi May, Mark Strong, Sarah-Sofie Boussnina, Josh Heuston, Chloe Lea, Jade Anouka, Faoileann Cunningham, Edward Davis, Aoife Hinds, Chris Mason, Shalom Brune-Franklin, Jihae, Tabu, Charithra Chandran, Jessica Barden, Emma Canning és Yerin Ha.

Stáblista: Showrunner és executive producer: Alison Schapker. Társfejlesztő és executive producer: Diane Ademu-John. Executive producer és több epizód, köztük az első rész rendezője: Anna Foerster.

A produkció executive producerei: Jordan Goldberg, Mark Tobey, John Cameron, Matthew King, Scott Z. Burns és Jon Spaihts a New York Times bestsellerlistáján szereplő íróval, Brian Herberttel közösen. A Frank Herbert-hagyaték részéről az executive producerek: Byron Merritt és Kim Herbert. Koproducer: a New York Times bestsellerlistáján szereplő író, Kevin J. Anderson.

 

A sorozat a Max és a Legendary Television közös gyártásában készül. A Legendary egyben a filmes franchise producere is, amelynek két részét már bemutatták, és pozitív kritikai visszhangot aratott, az első részt hat Oscar-díjjal is elismerték.

Contacts

Pinczés-Pressing Ádám

PR Manager Warner Bros Discovery