100 nap múlva indul az 2024-es párizsi olimpiai játékok

17 April 2024

A Warner Bros. Discovery (WBD) teljes portfólióját és hálózatát kihasználva Európa-szerte a lehető legteljesebb élményt nyújtja majd a nézőknek. A Eurosport mellett a május 21-én induló Max platformon az olimpia minden pillanata megtekinthető lesz!

 

A Warner Bros. Discovery (WBD) ma előzetes bepillantást engedett a párizsi stúdiókba, ahonnan idén nyáron a valaha látott legimmerzívebb olimpiai játékokat fogják közvetíteni.

A Warner Bros. Discovery emellett a következőkkel ünnepli a 2024-es párizsi olimpiai játékokat felvezető 100 Days to Go, azaz száznapos visszaszámlálás megkezdésének mérföldkövét a mai napon:

●   A Párizs 2024 felé vezető út egyre közelebb kerültével számos lenyűgöző tartalmat mutat be

●   Részleteket fed fel arról, hogy műsorszolgáltatóként hogyan használja majd teljes portfólióját, hogy új és fiatalabb közönséget érjen el

●   Bepillantást enged néhány műsor tervébe, amelyek a közelgő olimpiai játékokhoz kapcsolódnak

 A nézők az Eurosport vagy a Max csatornákon Európa-szerte az első sorból élvezhetik Párizs látványát és hangjait, mivel a fő stúdiók az ikonikus Eiffel-toronyra néző, tekintélyes Hotel Raphaelben – más néven Eurosport House-ban – találhatóak, a helyszíni bejelentkezésekre pedig a Diadalív háttere előtt kerül sor. A Warner Bros. Discovery House a legmagasabb minőségű műsoroknak és elemzéseknek ad otthont, az olimpiai játékok alatt pedig a legnevesebb versenyzőket és kiválóságokat fogadja majd a stúdióiban.

EXKLUZÍV, SAJÁT GYÁRTÁSÚ MŰSOROK

Az Eurosport április 17-én, szerdán, a 100 Days to Go mérföldkőhöz kapcsolódóan helyszíni élő közvetítésekkel készül Párizsból. A sport erejét megmutató küldetésének részeként egy egész estén átívelő, olimpiai tematikájú műsor lesz látható a Eurosporton és az Eurosport applikációján.

●        A The Power of the Olympics (Az olimpiai játékok ereje) hetente kerül adásba április 17-től az olimpiai játékok időszakáig. A műsor az idén nyáron Párizsban aranyéremért küzdő leghíresebb sportolókkal készült interjúkat mutat be, miközben a játékokkal kapcsolatos mélyebb emberi történetekről is beszámol.

 ●        A kilencszeres BMX-világbajnok által vezetett The Olympians (Az olimpikonok) saját gyártású, 60 perces dokumentumfilm, amely a Bridgestone-nal való együttműködésben készül. A rajongók számára minden területre kiterjedő belépést biztosít tíz elit olimpikon életébe, akik négy évet szentelnek életükből az olimpiai játékokra való felkészülésnek és edzésnek. A bemutatott sportolók között szerepel Kevin Mayer francia tízpróbázó, Saul Craviotto spanyol kajakozó, Pauline Ado francia szörfös és Adam Peaty brit úszó.

●        A Chasing Glory (A dicsőséget kergetve) című bensőséges, drámai és számos titkot felfedő hétrészes dokumentumfilm-sorozat hat sportolót követ, akik a világ legnagyobb sporteseményére készülnek. Magyarországon az Eurosport 1-es csatornán látható sorozatban  Karsten Warholm 400 méteres dán rekordtartó, Janja Garnbret szlovén hegymászó, Menno van Gorp holland szörfös, Dina Asher-Smith brit sprinter, Peter Sagan szlovák kerékpáros és Vahine Fierro francia szörfös is szerepel. A sorozat a Red Bull Mediával való koprodukcióban készül.

●        A Eurosport a Paris: La Vie Sportive című saját gyártású dokumentumfilmet is sugározza majd, amely felidézi Párizs történelmi és egyedülálló kapcsolatát a sporttal az itt megrendezett, 1924-es olimpiai játékok óta eltelt 100 évben. Narrátora az 1998-as FIFA-világbajnokság és az UEFA Euro 2000 legendás győztese, Thierry Henry lesz.

A WBD TELJES PORTFÓLIÓJÁNAK ÉS HÁLÓZATÁNAK KIHASZNÁLÁSA

A Road to Paris során a WBD teljes hálózatát és közkedvelt márkáinak széles skáláját kihasználja, hogy az olimpiai játékokat új és fiatalabb közönségekhez juttathassa el. A múlt hónapban bejelentették, hogy a WBD együttműködik a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) egy nemzetközi szinten megjelenő fogyasztói termékprogram létrehozásában, amelyben a Bolondos dallamok karakterei szerepelnek. Áprilistól kezdve a játékokig vezető időszakban a Eurosport a Sport Made Simple című sorozat epizódjait közvetíti majd: a műsorvezető Tapsi Hapsi lesz, aki a tőle ismert egyedi és összetéveszthetetlen stílusban segít elmagyarázni a 4 x 100 méteres váltófutás, a tenisz, a breaktánc, a röplabda és a torna egyes részleteit.

 

Az első Sport Made Simple epizód, amelyben a Bolondos dallamok karakterei szerepelnek, a 4 x 100 méteres váltófutással indul április 17-én a Eurosport közösségi és digitális platformjain, egy szegmens pedig bekerül a The Power of the Olympics (Az olimpia ereje) című műsor nyitó epizódjába.

 A WBD Sports Europe a napszaktól függetlenül garantálja a „mindig műsoron” megközelítést a sportrajongók számára, akik a legfrissebb és legfontosabb párizsi mozzanatokat kívánják látni. A vállalat hálózatának széles körét és tudásbázisát kihasználva az atlantai WBD erőforrásait fogja kiaknázni – az olimpiai játékok időszaka alatt több száz órányi tartalom készül majd, amelyet a nézők és az Eurosport közösségi média platformjainak felhasználói élvezhetnek majd Európa-szerte.

Április 17-én elindul egy új, a Párizs 2024-nek szentelt weboldal is, amely a sportrajongók számára kínál teljes körű olimpiai élménycsomagot. Az oldal, amely a legfrissebb selejtezőktől kezdve az interjúkon át a legfontosabb pillanatokat megmutató videókig sok mindent tartalmaz majd, a legmegfelelőbb célpont lesz  az olimpiai játékok rajongói számára.

A Warner Bros. Discovery az olimpiai játékok európai otthona, és streamingplatformja, a Max lesz az egyedüli hely, ahol idén nyáron az olimpia minden pillanatát – mind a 3800 órányi élő adást (!!!!)– látni lehet majd. Emellett az Eurosport csatornái folyamatos élő közvetítésekkel várják majd a sportrajongókat az olimpia 19 napja alatt.

 A 100 Days to Go mérföldkővel kezdetét veszi a Summer of Sport, azaz „a sport nyara” a WBD lineáris és streamingplatformjain egész Európában, amely a Roland-Garros, a US Open, illetve minden Grand Tour – a Giro d'Italia, a Tour de France és a La Vuelta a España, a WHOOP UCI Mountain Bike World Series, a Speedway GP, valamint a Tour de France Femmes és a Le Mans-i 24 órás autóverseny közvetítését foglalja magában. (A jogok országokonként változhatnak) 

A Párizs 2024-es közvetítésekkel együtt a WBD és streamingplatformja, a Max több mint 5000 órányi élő sportot fognak sugározni idén nyáron.

Scott Young, a Warner Bros. Discovery Sports Europe tartalomért, gyártásért és üzleti műveletekért felelős igazgatója elmondta: „A mai napon elértünk a 100 Days to Go mérföldkőhöz: megkezdődik a száznapos visszaszámlálás az olimpiai játékok Európába való visszatéréséig és a Párizs 2024 kezdetéig, illetve elindul a Summer of Sport, azaz „a sport nyara”.

"Amikor idén nyáron sporttörténelmet írunk, még több órányi élő közvetítéssel jelentkezünk a legkülönfélébb eseményekről, még több saját gyártású tartalmat és előre rögzített műsort mutatunk be, hogy bevonjuk a rajongókat, valamint a valaha látott legnagyobb történetmesélő gépezetet kínáljuk, amelynek célja, hogy továbbra is éjjel-nappal az események közvetítésével, hírekkel és szórakozással szolgálja ki a sportrajongókat. Ott leszünk a világ legnagyobb sporteseményein, házigazda közvetítőként, élőben jelentkezünk például a Wembley stadionból a Bajnokok Ligája döntőjéről, továbbá a Roland-Garros és a US Open pályái mellől, ahol minden egyes pálya minden egyes pontjáról közvetítünk, a Tour de France és a Tour de France Femmes minden útjának minden szakaszáról, valamint Párizs és Franciaország mind a 38 versenyhelyszínéről, a nyári olimpiai játékok minden pillanatát sugározva. A közvetítésünk lebilincselően immerzív, a történetmesélés pedig magával ragadó lesz.”

A WBD első, 2018-as olimpiai közvetítése óta továbbra is rekordszámú közönséget vonz Európa-szerte minden platformján, ami fényes bizonyítéka annak, hogy a nyári és téli olimpiákat felvezető időszakban a történetmesélés innovatív, egész éven át tartó megközelítése milyen sikeres a nézők körében.

A WBD nemrég arról számolt be, hogy a 2022-es pekingi téli olimpiai játékok alatt soha nem tapasztalt mennyiséget: egymilliárd percet közvetítettek a discovery+-n és a Eurosport applikáción keresztül, és az új digitális előfizetők száma 50%-kal meghaladta az előző téli játékok során regisztráltakét. A 2020-as tokiói olimpiai játékokat több mint 372 millió néző követte Európában a WBD csatornáján és platformjain keresztül, 45 allicensz-partnerét is beleértve, az olimpiai közvetítések minél szélesebb közönséghez való eljuttatását célzó stratégia részeként.

--- VÉGE -- 

 

A Warner Bros. Discovery Sportsról

Európában a Warner Bros. Discovery (WBD) Sports Europe képviseli a WBD sportmárkák, csatornák és platformok portfólióját. Együttesen havonta 130 millió embert ér el, és több mint 200 piacon, több mint 20 nyelven szólítja meg a rajongókat és a közönség széles körét minden olyan felületen, ahol a fogyasztók időt töltenek: szabadon fogható televíziós, fizetős televíziós, streaming, online és közösségi platformokon. A Warner Bros. Discovery Sports Europe magában foglalja a fogyasztók körében közkedvelt Eurosport, Global Cycling Network (GCN), Global Mountain Bike Network (GMBN), a Golf Digest és a TNT Sports márkákat az Egyesült Királyságban és Írországban, emellett a WBD szabadon fogható televíziós csatornáin, valamint 2024 tavaszától a discovery+ és a Max platformokon, kezdetben 25 piacon elérhető sportműsorokat és tartalmakat. Ezek a világ legnagyobb sporteseményeivel kötik össze a közönséget. Az olimpiai játékok európai otthonául szolgálnak, és közvetítik a következőket: a teniszben a Grand Slam-tornákat; a kerékpársportban a Grand Tour-versenyeket, évente több mint 300 napnyi élő kerékpáros eseményt, az UCI Pályakerékpáros Bajnokok Ligáját, az WHOOP UCI Mountain Bike Világkupa-sorozatot; a PGA TOURt egyes piacokon egész évben; a The Ocean Race-t; a Snooker World Tourt; az ABB FIA Formula E világbajnokságot; a FIM Speedway GP-t, a Speedway Nemzetek Kupáját és a Speedway Világkupát; valamint minden jelentős télisport-világbajnokságot és világkupa-eseményt. A Warner Bros. Discovery Sports Europe rendezvényszervezési és promóciós részlegével teszi teljessé 360°-os kínálatát, amely négy globális bajnokság keretében évente több mint 35 eseményt felügyel, és elnyerte a rendezvényszervezési gyakorlatok fenntarthatóságára vonatkozó ISO20121 tanúsítványt.

 A Supercolliderről

A Supercollider műfajokat egyesítő, különleges adásokra specializálódott produkciós cég, amely izgalmas dokumentumfilmek, lenyűgöző rövidfilmek és kiemelkedő minőségű, többkamerás élő közvetítések készítésére szakosodott. A vállalatot Mike Christie kreatív igazgató vezeti. Christie munkássága kiemelkedően sokszínű: számos projekt megtalálható benne a London 2012-től a Little Britainig, a Red Bulltól a Rooney-ig, illetve Sir Alex Fergusontól Dame Darcey Bussellig.

 A Supercollider produkciói közé tartozik két kampány a LEGO számára, a látványos, Emmy-díjra jelölt Human Pinball, valamint olyan dokumentumfilmek, mint a Red Bullnak készített Space Jump, illetve a hamarosan megjelenő, egész estés képzőművészeti dokumentumfilm, a The Pilgrimage of Gilbert and George.  A Supercollider a színpadon, a stadionokban és mindenféle méretű képernyőn innovatív, minőségi televíziózásra, eseményekre és rövidfilmekre specializálódott többek között a zene, a sport, a művészet és a művészet területén. 

 A vállalat a Zinc Media Group díjnyertes és kritikusok által elismert televíziós produkciós kiadói mellett működik.

 

 

Contacts

Pinczés-Pressing Ádám

PR Manager Warner Bros Discovery