Ezt látnod kell 2024-ben! - A Warner Bros. Discovery legizgalmasabb tartalmai

12 January 2024

 

Tudjuk, mindig ezt mondjuk, de 2024 tényleg figyelemreméltó lesz tartalmak terén a Warner Bros Discovery teljes portfoliójában. Lesznek mindenki számára emlékezetes évfordulók, követheted az Olimpia minden pillanatát, jönnek a nemzetközi kasszasiker filmek, megrendítő, megmosolyogtató, megbotránkoztató sorozatok, elgondolkodtató dokumentumfilmek, új guilty pleasure realityk és tavasszal egy izgalmas, új platform is beköszön. De vegyük sorra, mire számíthatsz!

 

 

Először is, csak, hogy a kérdéseket eloszlassuk: igen, idén, ráadásul tavasszal érkezik majd az Egyesült Államokban már bizonyított Max platform. De erről részleteket majd később!

2024-ben nagyon sok kedvencünknek lesz kerek évfordulója, úgyhogy ez az év a nosztalgiáról és ünneplésről szól majd. A teljesség igénye nélkül, mutatjuk, miket lesz érdemes idén (is) újranézni:

-     25 éves lesz a Maffiózók (The Sopranos), ami a mai napig mérföldkőnek számít a sorozatgyártás történetében

-     10 évvel ezelőtt debütált, az azóta a misztikus krimi/dráma kategóriát megreformáló A törvény nevében (True Detective) sorozat, ami most egy új évadot is kap

-     szintén 10 éves évfordulót ünnepel a TLC közönségének egyik legnagyobb kedvence, a 90 Days Fiancé

-     és a 10-es kört erősíti a Szilícium-völgy is

-     a régi típusú westernek nagyja, a Deadwood idén már 20 éves lesz

-     a Mátrix első része pedig 25

-     de, hogy valami igazán húsbavágó is legyen itt a lista végére: a Jóbarátok (Friends), igen, a sorozat, amit lehet imádni vagy utálni, de az biztos, hogy mindenki ismeri, 2024-ben 30 éves évfordulót ünnepel. 

De most már térjünk az újdonságokra!

Streaming kínálat:

Az év rögtön egy nagyon izgalmas premierrel indul: január 15-én jön True Detective új évada, amely a Night Country alcímet viseli. Ebben az évadban Jodie Foster és Kali Reis misztikus nyomozását követhetjük végig a hátborzongató, hideg, sötét, alaszkai télben. Rögtön ezután, február 9-én érkezik a Tokyo Vice 2. évada is, amiben egy amerikai újságíró (Ansel Elgort) szemszögéből ismerhetjük meg a japán alvilág történéseit. Tokió után irány egy fiktív diktatúra, amelyben Kate Winslet egy erős, ám ezúttal igencsak megosztó karakter bőre bújik, hogy a The Regime című minisorozatban megmutassa, milyen egy szétesőben lévő, tekintélyelvű rendszerben létezni.

Az intelligensen vicces sorozat kategória rajongói sem maradnak tartalom nélkül: tavasszal jön a díjnyertes Hacks - A pénz beszél 3. évada, amiben Jean Smart és Hanna Einbinder újra sziporkázhat majd. De itt még nem ér véget a sor. A szimpatizáns Viet Thanh Nguyen Pulitzer-díjas regénye alapján készült minisorozatban egy félig francia, félig vietnámi férfi történetet ismerhetjük meg, aki a vietnámi háború alatt a kommunista erőknek kémkedett. A főszerepben Scott Ly és Robert Downey Jr. lesz - kell ennél több kedvcsinálónak? A felnőtt animációk szerelmeseinek is lesz mit várni: hamarosan érkezik az Adult Swim új tartalma a Ninja Kamui, ami igazán az anime-rajongóknak kedvez majd, sok akcióval, vérrel és felkavaró jelenetekkel. De még ide folytatódik majd a Targaryan-ház története is: érkezik a Sárkányok háza (House of the Dragon) várva várt 2. évada is.

Elgondolkodtató dokumentumfilmekből sem lesz hiány. A platformra érkezik majd egy új magyar dokumentumfilm, az Emma & Eddie – A working couple. A film egy dolgozó pár szemszögéből nyújt betekintést a webkamerás szex világába. Jön a Vika, amiben a karizmatikus, 84 éves DJ, Vika a varsói szórakozóhelyek sztárja mutatkozik be. A film központi eleme az idő múlása és az életben adódó lehetőségek maximális kihasználása. A Pianoforte-ban pedig a legendás Nemzetközi Frédéric Chopin Zongoraversenyen részt vevő fiatal zongoristák felnőtté válását követheti végig a néző. Hogyan élik meg ők ezt az egyedülálló lehetőséget, amilyen csak egyszer adódik az életben? Érzelmi hullámvasút Chopin zenéjével a háttérben.

Discovery:

Itt egyből egy nagy hírrel indítunk: január 18-tól A híd című saját gyártású, magyar reality elérhető lesz a Discovery kínálatában, ezzel pedig szinte minden hazai háztartásban láthatóvá válnak az építő csapat mindennapjai, kihívásai. Ez azért is nagy dolog, mert így a sorozat egy második életet kap, és ezzel még többekhez jut majd el ez a tartalom.

De érkezik majd a Farmmentők 5. évada, amiben Marty, Matt és Misty Raney építési, gazdálkodási és vadászati tanácsaikkal segítenek azoknak, akik off-grid, azaz önfenntartó módon szeretnének élni. Jön a Határellenőrzés: Svédország, amiben az északi ország határain tevékenykedő biztonsági és vámhatóságok munkáját ismerhetik meg a nézők, akik folyamatosan őrködnek, hogy megakadályozzák az országba illegálisan becsempészett tárgyak bejutását. És persze jön az egyik közönségkedvenc, a Csupasz túlélők 10. évada is. A túlélőshow minden eddiginél elképesztőbb kihívások elé állítja majd a játékosokat.

TLC:

Mi mással indíthatnánk ezt az ajánlót, mint a 90 days Fiancé újabb évadával, a 90 Days Fiancé: Single again sorozattal.  A széria ismét szinglivé vált kedvencei újra keresni kezdik a szerelmet, és közben megpróbálják letenni a múltjukból származó terheket. El kell igazodniuk az online társkeresés, a mások által szervezett randik és az első találkozások világában, és meg kell tanulniuk, hogy hogyan alakítsanak ki meghitt kapcsolatot egy új emberrel. A LOVE AND TRANSLATION is izgalmas tartalomnak ígérkezik. Ebben a műsorban három amerikai férfi és tizenkét különböző országból származó nő érkezik egy távoli, paradicsomi szigetre, ahol együtt kezdenek élni. Egyik nő sem beszél angolul, és a férfiak egyike sem tud más nyelven. Anélkül, hogy beszélni tudnának egymással – és bármiféle fordító igénybe vennének –, a szingliknek az érzékeikre kell hagyatkozniuk, hogy a segítségükkel kapcsolódhassanak egymáshoz, és megismerhessék a kémia és a vonzalom erejét.

ID:

A Natalia Grace különös esete második évada most először Natalia nézőpontjából tárja fel a Barnetts család történetét - ez lesz a Natalia beszámolója, az ID csatorna egyik újdonsága. Egy másik említésremélt tartalom pedig a SEDUCE TO SLAY című műsor lesz, ami igazán komoly kérdéseket feszeget: Milyen embernek kell lenni ahhoz, hogy valaki rávegyen egy másik személyt egy gyilkosság elkövetésére? Minden bizonnyal egy igazi manipulatárról van szó, csábítóról, aki szerelmet, szexet, pénzt kínál, vagy egyszerűen csak hazudik, hogy megkapja, amit akar.

HGTV:

Az otthon-átalakítások szerelmeseinek is tartogat izgalmakat az év és persze kedvenc csatornájuk, a HGTV. A Tönkretett otthonok című műsorban Jasmine Roth olyan háztulajdonosok megmentésére siet, akik nagyszabású saját kezű felújításra vállalkoztak, és most fürdőszoba, konyha vagy hálószoba nélkül élnek a problémák miatt, amelyeket mégsem tudnak maguk megoldani. Jasmine és csapata segítenek befejezni a problémás projekteket, és rekordidő alatt álomotthonná varázsolják a szerencsétlenül járt házakat. De jön a Híresek és hálásak és a Lottó lakás új évada is.

 

Eurosport:

A sportok szerelmeseinek igazán izgalmas éve lesz. Az év január 14-én az Austral Opennel kezdődik, majd az év során látható lesz a Roland Garros, a Giro dItalia, a Tour de France és persze, 2024 legtöbbek által várt sporteseménye, a párizsi olimpiai játékok legfontosabb megméretetései is.

Ugye, mondtuk, hogy nagyon izgalmas év elé nézünk?!

 

Contacts

Pinczés-Pressing Ádám

PR Manager Warner Bros Discovery